17 Ağustos 2012 Cuma
Fındıklı Kekli Baklava
Malzemeler:
Baklava Hamuru:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı sirke
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
açmak için nişasta
Kek Hamuru:
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle şeker ve suyu ocağa koyup kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Baklava hamuru için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sirkeyi alıp çırpın. Un, kabartma tozu bir tutam tuz ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakın.
Keki yumurta ve şekerle köpürene kadar çırpın. Rondodan çekilmiş fındık(cevizde olabilir) ve yoğurdu ilave edip homojen bir hamur olana kadar çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozun ekleyip tahta kaşıkla çok fazla karıştırmadan hazırlayın.
Dinlenmiş baklava hamurumuzu; önce ikiye, sonra 15 bezeye ayırıp, nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yine nişasta döküp, üst üst dizip15 bezeyi fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine çırpılmış keki döküp eşit şekilde yayın. Kalan 15 bezeyi aynı şekilde açıp kekin üzerine serin. Keskin bir bıçakla, dibine kadar çok bastırmadan istediğiniz şekilde dilimleyin. (Bastırarak keserseniz kek yanlardan taşıyor.) Üzerine 1 bardak sıvı yağı dökün ve fırına verin. 170 derecede kızarana kadar pişirin. Kabarma esnasında fırını açmayın. Fırından çıkan baklavaya, ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip, soğuk şerbet dökün. Soğuyup şerbetini çekince istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder