24 Eylül 2012 Pazartesi

Çikolatalı Un Helvası




Malzemeler:
1 su bardağı un
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket bitter çikolata
hindistan cevizi

Yapılışı: Sıvıyağ un ile birlikte tencerede kısık ateşte kavrulur. Başka bir tencerede su ve şeker ısıtılır. Ocaktan alınır içine çikolata kırılarak eklenir, karıştırarak eritilir. Kavrulup esmerleşen una şerbet ilave edilmeden önce ocaktan alınır. Bu işlem ocakta iken yapılırsa çok fazla taşıp sıçrıyor. Elinizin yanmaması için tencerenin kapağını yanınızda bulundurun. Bu önerilerle karıştırarak helvaya şerbeti ilave edin. Kısık ateşte kendini çekip, kıvamı koyulaşınca, altını kapatıp, servis kabına alın. Kaşıkla şekillendirip, hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder