23 Eylül 2012 Pazar
Etli Patatesli Taze fasulye
Malzemeler
250 gr kuşbaşı et
yarım kilo taze fasulye
2 orta boy patates
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı şeker
1 kuru soğan
sıvıyağ, tuz
Yapılışı: Etler az sıvı yağ ile harlı ateşte sotelenir. Ocağın altı kısılıp küp doğranan kuru soğanlar ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur. Bu arada taze fasulyeler ayıklanıp belli büyüklükte kırılır. Yıkanıp kavrulmakta olan soğana ilave edilir. Kısık ateşte fasulyeler sararana kadar kavrulur. Patatesler soyulup yıkanıp doğranır ve sararan fasulyelere ilave edilip kavrulmaya devam edilir. En son şeker, tuz bir su bardağı sıcak su eklenip çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. Ben düdüklüde yaklaşık 15 dakika da pişirdim. Çok güzel oldu, denemenizi tavsiye ederim. Bu yemeği taze domates varken salça ile pişirmiyorum. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder