Malzemeler
350 gr un
25 gr yaş maya
1 su bardağı ılık süt veya su
1/2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Tepsileri yağlamak için sıvıyağ
Üst malzemesi
ketçap
1 su bardağı kaşar
12 dilim salam
4 küçük sosiz
10 zeytin
2 domates
2 köy biberi
2 çorba kaşığı mısır
Hamurunun Yapılışı
Mayayı ve toz şekeri ılık suyla (sütle) ezip 15 dk bekletelim
Yeterince tuz ve unun yarısını yavaş yavaş ilave edip karıştıralım
geri kalan unuda katıp yoğuralım.yoğurduğumuz hamurun ele ve kaba yapışması bitince hamuru yoğurma kabından alıp, içine sıvıyağ sürdüğümüz kaba alalım
Üzerine nemli bir bez örtüp hamur iki kat oluncaya kadar bekleyelim
mayalanan bu hamuru kaptan alıp kabarıklığı sönünceye kadar yoğuralım
Hamuru 4 eşit parçaya bölelim , bu hamur 25-26 cm büyüklüğünde 4 adet pizza tepsisi içindir
pizza tepsisini yağlayıp, hamurları kenarlarına yapışacak şekilde yayalım
bu hamuru istediğiniz her çeşit pizzada kullanabilirsiniz Üst malzemelerini yerleştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder