Malzemeler:
Hamuru İçin:
5 Su bardağı un
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı pudra şekeri
250 gr. margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket vanilya
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Çay bardağı pudra şekeri
250 gr. margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
1 paket vanilya
Harcı İçin:
3 Elma rendesi1 Tatlı kaşığı tarçın
3 Yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 Yemek kaşığı dövülmüş fındık
kısık ateşte tüm malzemeleri 10 dakika pişirin etin.
Hazırlanışı:
Öncelikle unu ve kabartma tozu, vanilyayı karıştırın ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek hamur haline getirin. Sonra hamurdan küçük bezeler alarak elinizlle açın. Ortasına önceden hazırlayıp soğuttuğunuz elmalı içten yarım tatlı kaşığı koyun ve sadece ortasını birleştirip iki yanını açık bırakın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun:)
Öncelikle unu ve kabartma tozu, vanilyayı karıştırın ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek hamur haline getirin. Sonra hamurdan küçük bezeler alarak elinizlle açın. Ortasına önceden hazırlayıp soğuttuğunuz elmalı içten yarım tatlı kaşığı koyun ve sadece ortasını birleştirip iki yanını açık bırakın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder