19 Ekim 2012 Cuma
KIYMALI ÖRGÜ BÖREK
Malzemeler:
2,5 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 - 5 su bardağına yakın un
Arasına:
250 gr. kıyma
yarım çay bardağı su2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber
Yapılışı:
Unu yoğurma kabına koyun. Maya ,toz şeker ve tuzu da ekleyip kaşıkla iyice karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın ,ılık süt ve yağı koyup iyice yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.Gerekirse un ekleyebilirsiniz.Üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalayın.
Tavaya sıvı yağ, kıymayı ve suyu ilave edip kavurun. Tuz, karabiber ilave edip lezzetlendirin.
Mayalanmış hamuru tezgaha alıp üç eşit parçaya bölün.Tezgaha bir miktar un serpip parçalardan birini merdane yardımıyla bir cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Açılan hamura yukarıdan aşağı ortasına kıymalı harcı yayın. Örgü yapabilmek için iki parmak arayla kenarları kesin. Saç örgüsü şeklinde örün, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.Diğer parçalar bitene kadar işleme devam edin.Üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder