6 Ekim 2012 Cumartesi

KIYMALI PATLICAN


Malzemeler
4 patlıcan
1 kuru soğan
250 gr kıyma
4 büyük domates
1 tatlı kaşığı şeker
sıvıyağ, tuz

Yapılışı: Patlıcanlar alaca soyulup tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir. Tencereye az sıvı yağ ilave edilip, kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Kıyma ilave edilip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Patlıcanlar acı suları sıkılıp tencereye ilave edilir. Domatesler rendelenir patlıcanların üzerine boş yer kalmayacak şekilde domatesle kaplanır. Üzerine tuz, toz şeker, yarım su bardağı su ilave edilip karıştırmadan kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder