28 Kasım 2012 Çarşamba

GÜVEÇTE KAYIN MANTARI



MALZEMELER:
500 gr kayın mantarı
4 -5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet sivri biber
2 kibrit kutusu kadar taze kaşar
tuz
karabiber
kırmızı pulbiber

YAPILIŞI: Mantarları iyice temizleyip az yağda, harlı ateşte suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Soğanı ister yemeklik ister piyazlık doğrayıp mantara ilave edin biraz kavurun. İçine sarımsakları doğrayın. Domatesi kabuklarını soyup küp küp doğrayıp karışıma ekleyin. Biberlerin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince kıyıp ilave edin. Mantarlar yumuşayınca altını kapatıp karışımı güvece alın rendelenmiş taze kaşar serpip 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder