25 Ekim 2012 Perşembe
PATATES PÜRELİ TEPSİ KÖFTESİ
Malzemeler
Köftesi için;
Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, isteğe göre kimyon..
Tepsiyi yağlamak için 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
Patates Püresi İçin;
4 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı süt
Üzeri için;
1 Su bardağı rende kaşar
Yapılışı;
Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve küp küp doğrayarak yeterli suda haşlamaya bırakın... Kıymayı büyük ve çukur bir kaba alarak içine 1 yumurtayı kırın. Soğanı incecik rendeleyerek, bayat ekmek içi, tuz, karabiber, kabartma tozu ile iyice yoğurun.
Fırın tepsisini hafif yağlayarak, kıymalı karışımı elinizde tepsiye düz bir biçimde bastırarak yayın..180 dereceli fırında ortalama olarak 20-25 dakika, köftenin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirin ve fırından çıkarın.
Köfteli kısım fırında pişerken patates püresini hazırlayın..Pişen patatesleri süzerek çukur bir tencere ya da karıştırma kabına alın..İçine 1 yemek kaşığı tere yağını ekleyin. Yarım çay bardağı sütü ve bir miktar tuzu da ekleyerek, püre aleti ile iyice ezerek püre haline getirin..Kıvamı koyu gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz.
Pişen köfteyi fırından çıkarın, üzerine patates püresini düzgünce yayın, kaşarla kaplayıp henüz soğumamış fırına tekrar verin. 175-180 derecede kaşar peynirler eriyip, üzeri kızarıncaya kadar pişirip, fırından çıkarın. Ben bu aşamada fırının sadece üst kısmını çalıştırarak sadece üzerinin kızarmasını sağlıyorum..Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder