21 Aralık 2012 Cuma

İçli Bazlama






MALZEMELER:
3 su bardağı un
1 adet yaş maya 42 gramlık
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 1,5 su bardağı su

İç malzemesi:
4 adet kuru soğan
4 adet sivri biber
1 su bardağı lor çok az da tulum peynir
1 tatlı kaşığı salça
bir tutam maydanoz
karabiber, pulbiber, nane, kekik, tuz
az sıvıyağ

YAPILIŞI: Unu yoğurma kabına alın, tuzunu ilave edin.Unun ortasını havuz şeklinde açıp 1 su bardağı ılık suyu ve mayayı ekleyin. Mayayı suyun içinde elinizle ezerek eritin. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.. Hamurun kıvamı ele yapışacak yumuşaklıkta olmalı. Yaklaşık 10-15 dakika yoğurun..Yoğurma işleminden sonra hamuru ılık ortamda üzerini kapatarak iki katı olana dek bekletin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Soğanı, biberi ince doğrayın, tavaya az sıvı yağ ekleyin ve soteleyin. Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı salça ilave edin. Bir iki dakika daha kavurup tavayı ocaktan alın. Peyniri, maydanozu, birer tutam da baharatları ekleyip harmanlayın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve 6 adet bezeye ayırın. Her bir bezeyi oklava ile tabak büyüklüğünde açın. İç malzemesinden iki dolu çorba kaşığı alın ve hamurun yarısına düzgün bir şekilde yayın. Hamuru kapatıp kenarlarına hafifçe bastırın. Çok bastırmayın kenarlar pişmez hamur kalır. (yapıştırmak için kenarına çok az su sürün ) Isıtılmış teflon tavada delmemeye dikkat ederek pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder