Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvıyağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr ıspanak
250 gr ıspanak
KREMA İÇİN:
2 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Öncelikle ıspanak az suda 5-10 dk haşlanır rondodan
geçirilir. Yaklaşık yarım su bardağı kadar oluyor. 3 yumurta şekerle çırpılır, yarım
su bardağı ılık su ilave edilip çırpmaya devam edilir, sıvı yağ, ıspanak
püresi, 2,5 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenir çırpılıp kek hamuru hazırlanır. Yağlanmış
ve toz şeker serpilmiş yuvarlak borcamda 175 derecede 20 dk kadar pişirilir. Fırından
çıkan kekin yanlarındaki yuvarlak kısımlar kesilip kare şekline getirilir. Çıkan kenarlar rondodan geçirilip
üzerini süslemek için bir kenarda bekletilir. kullanılacak. Kekin üzerine 1 bardak suyla 2 paket
krem şanti çırpılıp konuyor ama ben krem şanti sevmediğim için krema yapıyorum
Krema malzemeleri bir tencerede karıştırarak pişirilir. Beş dakika mikserle çırpılır ve ortadan kesip ikiye ayrılan kekin ortasına kremanın yarısı dökülüp sürülür. Diğer kek kremanın üzerine kapatılır ve kalan kremanın tamamı dökülüp kenarlarına taşırmadan keke sürülür. Kırıntı kek kremanın üzerine dökülüp süslenir. İki saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder