28 Aralık 2012 Cuma
Sulu Kayseri usulü mantı
Malzemeler:
1 paket hazır mantı
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
kırmızıbiber, tuz, nane
8 su bardağı su (haşlamak için)
5 diş sarımsak
yarım kilo yoğurt
Yapılışı: Bir tencereye tereyağı aktarın ve yağda salçayı, naneyi ve kırmızı biberi yakıp suyu ilave edin. Tenceredeki kaynayan suya tuzu ekleyip mantıları atın. Ara ara yapışmaması için karıştırın.
Yaklaşık on dakika piştikten sonra ocaktan alın. Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın.Tercihe göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder