14 Kasım 2012 Çarşamba

YOĞURTLU YEŞİL MERCİMEKLİ ERİŞTE ÇORBASI



Malzemeler:
1 su Bardağı Yeşil Mercimek
1 su Bardağı Kesme Erişte
1 yemek Kaşığı Tereyağı
2 yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 su Bardağı Yoğurt
1 adet Yumurta
2 yemek Kaşığı Un
6 su Bardağı Kaynar Su
1 su bardağı et yada tavuk suyu
1 tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı:
Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanacak, süzülecek ve çıkan kara su kullanılmayacak. Normalde mercimeğin suyunu süzmem ama bu çorbada üzülerek süzüyorum. (Çorbanın rengini karartıyor.) Bir tencereye yoğurt, yumurta ve unu ilave edip iyice çırpıyoruz. Et suyunu ilave edip kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca mercimek ve erişteyi ekliyoruz. Erişteler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirip en son tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz. Tavada 1 yemek kaşığı tereyağı hafif kızdırıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir, ısınmış olan yağa kuru nane ve pul biber ilave edilip ocaktan alınır. Hazırlanan sos çorbaya eklenir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder