21 Nisan 2012 Cumartesi

Kısır



Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı salça
1 limon
4 adet taze soğan
yarım bağ maydanoz
1 havuç
kırmızı lahana
marul
1 salatalık
2 domates
3 diş sarımsak
zeytinyağı, nar ekşisi, erik ekşisi, 
1er çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber, zencefil




Yapılışı: Bulgur derince bir kasenin içinde bir su bardağı kaynar su ile haşlanır. Kapağı kapalı olarak on dk. dinlendirilir. Salatası başka bir kapta doğranarak hazırlanır. Dinlenen bulgurun içine salçası ve zeytinyağı ilave edilerek yoğurulur. Sonra sırasıyla tuz, limon, nar ve erik ekşisi de eklenir. İyice yoğurulan bulgura isteğe göre baharatlar ilave edilir, sarımsakta rendelenir biraz harmanlanır. En son yeşillikler ilave edilerek servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder