23 Haziran 2012 Cumartesi

Ayran Aşı



Malzemeler:
1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
1 çay bardağı nohut
3 su bardağı yoğurt
nane, tuz, zeytin yağı


Yapılışı: Bir gece önceden iyice yıkadığınız yarma 7 su bardağı soğuk su ile kaynatılır. Kaynarken üzerinde oluşan köpük alınıp temizlenir.(kapağını kapatıp kaynatmayın taşar) On dakika daha kaynatılıp ağzı kapanır ve ocaktan alınır. Sabaha kadar ağzını açmadan bir kenarda soğumaya bırakın. Ertesi gün şişip bütün suyu çektiğini göreceksiniz. Nohut'da bir gün önceden soğuk suda ıslatılıp ertesi gün düdüklüde 15 dakika haşlanır. Buğday ve nohut bir tencereye alınır, yoğurt çırpılıp çorbaya ilave edilir. Tuz ilave edilip zeytin yağı ile nane kızdırılıp üzerine dökülür. Servisi soğuk yapılır. Yaz çorbası olduğu için tercihe göre sadece nane ile'de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder