10 Haziran 2012 Pazar
Dokuz Kaşık Tatlısı
Malzemeler:
1 litre süt
9 kaşık şeker
9 kaşık irmik
1 paket vanilya
tarçın
Yapılışı: Derin bir tencereye soğuk süt, dokuz kaşık şeker ve irmik ilave edilip orta ateşte karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan inmeden vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Cam tepsiyi ıslatıp nemli olmasını sağlıyoruz. Bu işlem tatlının kaba yapışmamasını sağlıyor. Ocaktan aldığımız tatlıyı nemli tepsiye döküp eşit şekilde yayıyoruz. Soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Servis yapmadan tarçını serpip dilimliyoruz.(Ben bu tatlıya acil durum tatlısı diyorum. Hiç riski olmayan çok kısa zamanda hazırlayacağınız bir tarif.) Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder