19 Ağustos 2012 Pazar

Bursa Pideli Köftesi


Malzemeler
4 tane kebaplık tırnaklı pide
600 gr köfte
2 domates
2 sivri biber
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
  
Yapılışı: Salça bir litre su ile ezilip kaynatılır. Köfteler kızartılır, pideler küp halinde doğranıp fırında hafif kızartılıp ısıtılır. Biberler tavada az yağda kısık ateşte kızartılır. Tereyağ eritilip kızdırılmadan bir kenarda bekletilir. Domatesler dilimlenir. Bütün malzemeler hazırlanınca sıra birleştirme faslına gelir. İşin püf noktası burada gizli; fırında sıcak bekleyen bideler servis tabağına alınır, kısık ateşte bekleyen salçalı sosla kaplanır, etler dizilir bir kaç kaşıkta etlere sos dökülür, domates, biber, yoğurt kenarına ilave edilip taze kızdırılan tereyağ üstüne gezdirilip servis yapılır. Burada verdiğim ölçü dört kişiliktir. Tabakları aynı anda hazırlamayın soğuyor ve aynı lezzeti yakalayamıyorsunuz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder