23 Eylül 2012 Pazar

Pindjur Sos


Malzemeler

2 kg domates
3 soğan
6 diş sarımsak
1 kg kırmızı biber
1 kg patlıcan
2 acı biber
2 çorba k. sirke
2 çorba kaşığı şeker
zeytinyağı
tuz

Yapılışı:Patlıcanları ve biberleri yıkıyoruz. Patlıcanları tepsilere dizerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında közlüyoruz. Kırmızı biberleri de  tepsilere dizerek yine fırında közlüyoruz. Hepsinin kabuklarını soyuyoruz. Domateslerin de kabuklarını soyuyoruz.(yada rendeleyin) Doğrayıcıdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını döküyoruz. Soğanı ve ve sarımsağı koyarak kavuruyoruz. Köz patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyup onlarıda robottan geçiriyoruz. Patlıcan ve biberin çıkan suyunu dökmüyoruz. Tencereye önce domatesi koyuyoruz. Karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Biber ve patlıcanı da ilave ederek karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Kaynayınca tuzunu, şekerini ve sirkesini koyup karıştırıyoruz. 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve kavanozlara dolduruyoruz. Kenarlarına sos bulaşırsa kağıt havluyla siliyoruz ve kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Bir gün böyle bekletip sonra düz bir şekilde kaldırarak kışın kullanıyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder