17 Eylül 2012 Pazartesi

Sade Krem Şantili Kurabiye



Malzemeler
2 paket sade krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı ince kırılmış fındık

Yapılışı: Krem şantiler derin bir çırpma kabına boşaltılıp sıvı yağ ile iyice çırpılır. Un ilave edilip yoğrulur. En son fındık eklenir çok az daha yoğrulur ve buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp dizin. Üzerine çatalla bastırıp şekil verin. (Yaklaşık 25 adet çıkıyor) 180 derece ısıtılmış fırında çok kızartmadan, beyaz kalacak şekilde 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce pudra şekeri serpin. Kurabiyeler soğuyunca sertleşiyor, ilk çıktığında biraz yumuşak olur. Bu aralar benim favori kurabiyem, hem çok pratik, hemde neredeyse 1 hafta bayatlamıyor.(Kabartma tozu kullanılmıyor, unuttum sanmayın.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder