3 Ekim 2012 Çarşamba

BALLI KAYMAKLI GÖZLEME (beypınar/ SİVRİHİSAR)


Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 su bardağından iki parmak eksik su
1 çay kaşığı tuz

içi:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için: 
1 su bardağı bal
100 gr kaymak

Yapılışı: Un yoğurma kabına alınıp üzerine tuz serpilir. Su ilavesi ile ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülüp yarım saat dinlendirilir. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Yufka büyüklüğünde açılan bezenin içine önce sıvı yağ sürülür,  çok az çırpılmış bir yumurta ilave edilir. Yufkanın tamamı yumurtayla kaplanıp gözleme şeklinde katlanır. Teflon tavada orta ateşte arkalı, önlü kızartılır. Servis tabağına alınır, üzerine iki çorba kaşığı dolusu bal ve bir çorba kaşığı kaymak ilave edilir.(Bal, kaymak miktarını dilediğiniz kadar artırabilirsiniz) Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)


NOT: Bu gözlemeyi biz yıllardır Ankara'ya giderken Beypınar muhteşem tesislerinde yeriz. Başka bir yerde şimdiye kadar hiç rastlamadık. Çok canımız isteyincede bu tarifle yapıyorum. Denemenizi tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. nasıl aradım bu tarifi söylediğiniz yerde bende yedim çok güzeldi hala aklımda bravo teşekkür ederim admin.

    YanıtlaSil