1 Aralık 2012 Cumartesi

AYVA TATLISI



Malzemeler;

10 ekmek ayvası
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Yapılışı:

Ayvalar yıkanır, soyulur. İkiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır.
Yayvan bir tencereye yerleştirilir. Çekirdekleri yıkanır, tencereye konulur.(ayvaların kızarması için şekerci boyası kullananlar var, ben doğal olması için çekirdek kullanıyorum.)
Her ayvanın ortasına yarım su bardağı şekerle dolduruyoruz. Ayvaları geçmeyecek kadar su ilave edip harlı ateşte kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz. Yaklaşık 3 saat kadar sonra ayvalar kızarmış oluyor. Eğer yeterince kızarmamışsa az az sıcak su ilave edebilirsiniz. 
Kaymak, dondurma, pasta kreması, muhallebi veya krem şanti ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder