29 Kasım 2012 Perşembe

PAŞA BÖREĞİ







Malzemeler:
6 Adet orta boy Patates
1 su bardağı süt
5 Adet yufka
5 Adet yumurta ( İkisinin sarısı üzeri için)
yarım su bardağı eritilmiş Margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber ve pul biber

Üzeri için:
Yumurta sarısı, rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
Patatesler haşlanıp  soyulup sıcakken ezilip püre haline getirilir. Ezilmiş patateslerin içine 3 yumurta ve 2 yumurta akı ve diğer malzemeler iyice harmanlanır. Tezgahın üzerine bir yufka yayılır hazırlanan patatesli harçtan yufkaların her yerine yayılır. Diğer 4 yufkalarında aralarına harçtan sürülerek üst üste konulur ve rulo yapılır. Bir gün buzdolabında dinlendirilir ertesi gün dilimlenerek üzerine yumurta sarısı ve kaşar rendesi konularak 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirilip sıcak ikram edilir. Afiyet olsun:)
NOT Bu börek buzlukta uzun süre bekletilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder