27 Aralık 2012 Perşembe

Susam ezmeli rulo ekmekler


Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzemesi
1 su bardağı ezilmiş susam sıvı yağla karışık

Üzerine sürmek için yumurta

Yapılışı:  Malzemelerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. Üzeri nemli bir bezle örtülür ve 10 dakika oda sıcaklığında bekletilir. Bu arada iç harcını hazırlayın. Hamur yağlanmış masada veya tezgahta 2 parçaya bölünür. 1 parçasını alıp  yufka büyüklüğünde açılır. Üzerine susam ezmesi sürülür. Rulo şeklinde sarılıp dört parmak genişliğinde kesilir. Diğer hamura aynı işlem uygulanır. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizilir. Sonra tepsinin üzeri örtülerek oda sıcaklığında 40 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun:)

Serpil'ciğim ellerine sağlık canım arkadaşım. Desteğin için ayrıca teşekkür ediyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder