30 Aralık 2012 Pazar
Zeytinyağlı Kereviz
Malzemeler:
1 büyük kereviz
2 havuç
1 kuru soğan
2 portakal
1 tatlı kaşığı şeker
zeytinyağı, tuz
Yapılışı: Kerevizler soyulup, kararmaması için limonla ovulur. Soyulmuş kerevizin ortası kabak oyacağı ile oyulur ve ortasına soyulmuş havuç yerleştirilip enine dilimlenir.
Tencereye doğranmış soğan ve kerevizler dizilir ve kalan havuçlar da koyulur, en üstüne kereviz yaprakları koyulur, üzerine zeytinyağ gezdirilir. 2 portakalın suyu sıkılır, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz 1 çay bardağı su karıştırılarak kerevizlerin üzerine dökülür ,sebzeler yumuşayana dek pişirilir. Kısık ateşte yaklaşık yarım saatte pişiyor. Suyunu tamamen çektirmeden pişirin (suyu az gelirse eklenir). Soğuyunca servis tabağına dikkatlice çıkarın. Bu şekilde pişirince hiç yemem diyen bile hayır diyemiyor. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba rastlantı sonucu bloğunuzu buldum.güzel tarifler .teşekkürler
YanıtlaSil