30 Aralık 2012 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz



Malzemeler:
1 büyük kereviz
2 havuç
1 kuru soğan
2 portakal
1 tatlı kaşığı şeker
zeytinyağı, tuz

Yapılışı: Kerevizler soyulup, kararmaması için limonla ovulur. Soyulmuş  kerevizin ortası kabak oyacağı ile oyulur ve ortasına soyulmuş havuç yerleştirilip enine dilimlenir.
Tencereye doğranmış soğan ve kerevizler dizilir ve kalan havuçlar da koyulur, en üstüne kereviz  yaprakları koyulur, üzerine zeytinyağ gezdirilir. 2 portakalın  suyu sıkılır, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz 1 çay bardağı su karıştırılarak kerevizlerin üzerine dökülür ,sebzeler yumuşayana dek pişirilir. Kısık ateşte yaklaşık yarım saatte pişiyor. Suyunu tamamen çektirmeden pişirin (suyu az gelirse eklenir). Soğuyunca servis tabağına dikkatlice çıkarın. Bu şekilde pişirince hiç yemem diyen bile hayır diyemiyor. Afiyet olsun:)

1 yorum: