8 Ocak 2013 Salı
Hamsili pilav
Malzemeler:
1 kilo hamsi
2 su bardağı pirinç
3 kuru soğan
2 su bardağı su (pilav için)
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba dolmalık fıstık
1 çay kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı nane
1 kesme şeker
tuz.karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Pirinçler sıcak suda 20 dakika bekletilir.
Yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur.
Pirinçler eklenir biraz daha kavrulur.
Tuz.şeker ve suyu ilave edilir pişirilir.
Pilav pişince kalan baharatlar eklenir ve karıştırılır.
Demlenmeye bırakılır.
Ayıklanmış hamsiler biraz tuzlanır.
Dışı alta gelecek şekilde tereyağ sürülmüş kalıba sıkıca dizilir.
Yanları yine hamsiyle kapatılır.
Pişirilen pilav içine yayılır.
Kalan hamsiyle pilavın üstü kapatılır.
Çay kaşığı ile üzerine biraz tereyağ ilave edilir.
200 derece fırında kızarana dek pişirilir.
Ters çevirerek servis yapılır. Afiyet olsun:)
Not: Hamsileri kalıba çok sık dizmek gerekiyor üst üste gelecek şekilde. Hamsiler kızarınca küçülüyorlar.
Çok fazla yağ kullanmayın hamsi yağlı olduğu için ağır gelebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
BU ARA HER GÜN YAPMAYA NİYETLEMDİĞİM AMA BİR TÜRLÜ YAPAMADIĞIM HAMSİLİ PİLAV
YanıtlaSilMUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR
ELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI AKŞAMLAR
Çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilTakibe aldım sizi
benmde bir moda blogum var, beklerım
http://benlimoda.blogspot.com/
teşekkürler
YanıtlaSilŞimdiye kadar yemek ya da yapmak kısmet olmadı Hamsili Pilavı ama bu tarif her şeyi değiştirebilir : ) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilMrb özverili ve başarılı çalışmalarınıza bayıldım. Nacizane benimde bir web sitem ziyaretlerinizi beklerim. www.ig-org.com
YanıtlaSilharikasınız ellerinize sağlık süper
YanıtlaSilYemek Tarifi
Diyet Yemekleri
güzel çalışmalar elinize sağlı başarılar süper bir blog
YanıtlaSilgüzel bir blok
YanıtlaSilçok güzel ve nefis görünüyor
YanıtlaSil