3 Mayıs 2012 Perşembe

Arpa şehriyeli pirinç pilavı



Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı arpa şehriye
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı tavuk suyu
1 kesme şeker
limon, tuz.


Yapılışı: Pirinç sıcak tuzlu suda haşlanır.Yaklaşık 30 dk. dinlendirilir. İyice yıkanır ve süzülür. Sıvı yağ tencereye alınır ve arpa şehriyeler kızarana kadar kavrulur. Pirinç ilave edilir tane tane olana dek kavrulur. Tavuk suyu sıcak olarak pirince ilave edilir. Bir kesme şeker, 3-4 damla limon, tuz eklenir. Harlı ateşte pilav göz göz olana dek pişer. Sonra kısık ateşte 3 dk. demlendirilir. 15 dk bekledikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder