6 Haziran 2012 Çarşamba

Hazır Mantı


Malzemeler:
500 gr dondurulmuş hazır mantı
2 litre su
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
1 su bardağı domates püresi
1 paket et bulyon
pul biber, tuz


Yapılışı: Makarna tenceresinde suyu kaynatıyoruz, içine et bulyon atıp oda sıcaklığına gelen matıyı tencereye ilave ediyoruz. Yaklaşık 10 dakika haşlayıp servis kabına alıyoruz. Yapışmaması için üzerine çok az sıvı yağ gezdirebilirsiniz. Sarımsağı dövüp yoğurda ilave ediyoruz. Kıvamını açmak için makarna suyundan bir kaç kaşık yoğurda ilave edip hazırlıyoruz. Tereyağı bir tavada eritip çok az yakıp domates püresini ekleyip bir taşım kaynatıyoruz. Servis tabağındaki makarnanın üzerine önce yoğurt sonra domates sosu ve pul biber ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder