7 Haziran 2012 Perşembe

Taze Fasulye Diblesi


Malzemeler:
yarım kilo taze fasulye
2 kuru soğan
2 domates
1 çay bardağı pirinç
sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay bardağı su
tuz, karabiber

Yapılışı: Fasulye ayıklanıp yıkandıktan sonra bir santim kalınlığında doğranır. Küp doğranan soğanla birlikte fasulyeler, kısık ateşte, yeteri kadar sıvı yağla, sararıp diriliğini kaybedene kadar, arada karıştırılarak kavrulur. Rendelenen yada minik küp doğranan domates ilave edilir bir iki dakikada onunla kavrulur. Yıkanan pirinç, tuz, şeker, su ve en son karabiber ilave edilip suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. On dakika dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder