8 Haziran 2012 Cuma

Donut









Malzemeler:
3,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 tutam tuz


Üzeri için:
1/2 su bardağı krema
1 paket bitter çikolata


Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ


Yapılışı:
Un, tuz, oda sıcaklığındaki margarini kırıntı halini alana kadar yoğurun. Bir su bardağı ılık sütün içine şekeri ve mayayı koyup eritin. Ortasını havuz şeklinde açtığınız kırıntı hamurun içine ilave edin. Bir tanede  yumurta kırıp kulak memesinden biraz yumuşak hamur yoğurun. Mayalanıp hamurun iki katına çıkması için üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin. Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, ortasına bir delik açıp muntazam şekilde genişletin. Ben yuvarlak şekilde oklavayla açıp, çay fincanıyla kestim ortasına bir delik açtım tepsiye dizdim. Kızartmadan önce yaklaşık on dakika dinlendirdim. Siz hangisi kolayınıza gelirse öyle yapabilirsiniz.
Kızartma tavasında yağınızı ısıtıp hazırlayın. Mayalanması tamamlanmış hamurları orta ateşte, hatta kısık bile olabilir,(çok harlı ateş kesinlikle olmamalı) kızartın. Kızaran donut'ları kağıt havlu üzerine çıkarın. Sos tenceresine kremayı ve bitter çikolatayı koyup eritin. Donut'ların üst kısmını bu sosa batırıp kaplayın, istediğiniz şekilde süsleyin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun:)


Not:  Hazır çikolata sosu yada her çeşit puding kullanılabilir. Süslemede hindistan cevizi, pudra şekeri, şekerleme çeşitleri ve çikolatalar kullanılabilir. Biz kızımla evde olan süslerimizi kulanarak size bir kaç örnek hazırladık. Bu ölçüden yaklaşık otuz kadar donut çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder