15 Haziran 2012 Cuma
Kakaolu Vişneli Topkek
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
18 tane vişne
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurta toz şeker ile kar halini alana kadar çırpılır.(yaklaşık 5 dakika) Süt, sıvı yağ ilavesi ile çırpma tamamlanır. Un elenir, üzerine kabartma tozu eklenir ve karışıma dökülüp çok az karıştırılır. Yağlanmış kalıba ikişer çorba kaşığı dökülür. Kalan kek hamuruna kakao ilave edilip karıştırılır. Bu işlem hamurun koyulaşmasına neden olacağı için bir çorba kaşığı süt ile kıvam eşitlenir. Kakaolu hamuru'da birer kaşık olmak üzere kalıplara paylaştırın. Üzerine 3 tane vişne koyup 170 derecede kızarana kadar pişirin.( Vişneleri kekin üzerine bırakın ve bastırmayın. O kendi kendine çöküyor.) Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder