16 Haziran 2012 Cumartesi

Bayat Ekmekli Çoban Kebabı




Malzemeler:
500 gr. kıyma
4 tane sivri biber
5 tane orta boy domates
tuz, pul biber, dağ kekiği
1 tane bayat ekmek

Yapılışı: Kıyma çok az yağla tavada kavrulur. Çekirdekleri çıkarılıp yıkanan sivri biberler, bir parmak kalınlığında doğranıp, tavadaki kıymayla kavrulur. Bu arada domatesler yıkanıp, iri küpler halinde doğranır ve kavrulan biberlere ilave edilir. Domatesler iyice pişince tuz, pul biber eklenip karıştırılır. En son kekik serpilir ve karıştırılmaz.Üzerine iki parmak kalınlığında dilimlenen bayat ekmekler dizilir kapağı kapatılır, ekmeklerin buğulanıp yumuşaması için kısık ateşte beş dakika daha  ocakta kalır. Servis için ekmekler tabağa çıkarılıp üzerine etli harç ilave edilip sunulur. Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. Blogunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor packard bell servisi paylaşımlarınızın devamında başarılar diler.

    YanıtlaSil