21 Haziran 2012 Perşembe

Mozaik Kek



Malzemeler:
4 yumurta oda sıcaklığında
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 tutam tuz
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao




Yapılışı: Şeker ve yumurta mikserle yüksek devirde krema gibi olana kadar çırpılır. Sırasıyla sıvı yağ ve süt ilave edilip çırpmaya devam edilir. Elenmiş unun yarım su bardağı ayrılır ve kalan un kabartma tozu ve vanilya birlikte ilave edilir. Mikserin devri en düşük ayara getirilerek çırpılır. Kek hamurunun yarısı başka bir kaba ayrılır, birine kakao diğerine kalan yarım bardak un ilave edilip çok az karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına önce beyaz sonra kakaolu hamur dökülür, gelişi güzel çok nazik karıştırılır.170 derecede içini çekene kadar pişirilir.(Piştiğini kürdanla kontrol edin) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder