24 Haziran 2012 Pazar

Tavuklu Pilav



Malzemeler:
2  su bardağı pirinç
2 parça kalçalı tavuk budu
3 su bardağı tavuk suyu
tuz


Yapılışı: Tavuklar yıkanıp, temizlenip, düdüklü tencerede harlı ateşte altı üstü kızartılır. Üzerine çıkacak kadar su ilave edilip 15 dakika haşlanır. Tavuklar pişene kadar pirinçler kaynar suda bekletilir. Pişen tavuklar kemiklerinden ayrılıp didiklenir. Üç su bardağı tavuk suyu pilav tenceresine alınır. Yıkanıp süzülen pirinçler kaynayan tavuk suyuna ilave edilir. Suyunu çekip göz göz olana kadar 3 dakika harlı ateşte, sonra kısık ateşte 3 dakika demlendirilip ocaktan alınır. Yirmi dakika sonra çorba kasesinin altına biraz tavuk eti, üstüne pilav doldurup iyice bastırıp servis tabağına ters çevrilir. ( Bu şekilde pişen pilava haşlama yöntemi denir. Tavuk suyunun yağı yeterli olduğu için ilave yağ kullanmıyorum.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder