11 Temmuz 2012 Çarşamba
Şekerpare
Malzemeler:
500 gr un
150 gr. pudra şekeri
100 gr. irmik
125 gr. margarin
125 ml. sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şurubu:
4 bardak şeker
5 bardak su
çeyrek limon
Üzeri için:
50 gr. fındık
Yapılışı: İlk olarak toz şeker ve suyu bir tencerede çeyrek limonla kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika yeterli. Kıvama gelince ocaktan alıp soğutalım.
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım. Üzerine nemli bez örtüp, 15 dakika dinlendirelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde iyice yuvarladıktan sonra, yuvarlak yassı şekiller verip, yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim(isteyenler yuvarlak yerine oval şekilde şekillendirip, bir kaşık sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çatal ile çizerek de değişik bir şekil elde edebilirler). Yuvarlak şekerparelerin tam ortalarına birer adet fındık batıralım. 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, soğuk şurubu şekerparelerin üzerine kepçeyle dökelim. Şurubu çekince servis yapalım. Hindistan cevizi, kaymak yada dondurmayla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder