9 Temmuz 2012 Pazartesi
Zeytinyağlı Patlıcan
Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet domates
3 adet sivri biber
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
yeteri kadar tuz
Yapılışı: Patlıcanlar soyulup tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilip sıkılır. Tencerenin zeminine patlıcanlar dizilir. Kuru soğan küp doğranır, sarımsaklar soyulup minik doğranır ve patlıcanın üzerine yayılır. Domateslerde yıkanıp küp doğranır bunlarda patlıcanların üzerine tamamen kaplanır. Şeker, tuz, zeytin yağı ilave edilir ve ocağa koyulur. Kapağı kapalı kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kapağı açılır ve servis yapılır. Pişerken karıştırılmaması gerekiyor. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder