8 Temmuz 2012 Pazar

Sulu Köfte





Malzemeler:
250 gr. kıyma
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 kuru soğan
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, un


Sos için:
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 litre su


Yapılışı: Kuru soğan rendelenir, Pirinç yıkanıp süzülür, maydanoz yıkanıp doğranır. Tuz, karabiber kıyma ile malzemeler yoğrulur. Misket büyüklüğünde yuvarlanır, unlanmış tepsiye dizilir. Tepsi içindeki köfteler yapışmaması için sallanarak her yerinin una bulanması sağlanır. Tencereye sıvı yağ ve salça ilave edilip kavrulur. Su ilave edilip tuz eklenip kaynatılır. Kaynayan suya köfteler dikkatlice atılır. Kapağı kapatılmadan önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder