7 Temmuz 2012 Cumartesi

Kayısı Reçeli


Malzemeler:
1 kilo kayısı
1 kilo şeker
2 çorba kaşığı limon

Yapılışı: Kayısı çekirdekleri çıkarılıp ayıklanır. Üzerine şeker dökülüp bir gece bekletilir. Ertesi gün ocağa alıp bir taşım kaynatılır. Kaynayan kaysılar dikkatlice başka bir kaba alınır. Şekerli şurup koyulaşana kadar kaynatılır. Soğumuş olan kaysılar tekrar tencereye ilave edilip beş dakika kaynatılıp ocaktan alınır. İyice soğuduktan sonra tekrar ocağa alınır beş dakika daha kaynatılıp limonu ilave edilir. Bir iki taşın daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Kaynama sırasında pek fazla karıştırılmaz. Kaysıların dağılmaması için sert olanlarından reçel kaynatılması daha uygundur. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder