20 Eylül 2012 Perşembe

Arpa Şehriye Pilavı


Malzemeler
1 paket arpa şehriye
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 litre su
tuz

Yapılışı: Teflon tencereye sıvı yağ, arpa şehriye ilave edilip orta ateşte kavrulur. Tencere çok ısınınca altını kısarak kavurun birden yanmasın. Kavrulan şehriyeye önce 1 bardak soğuk su ilave edin. Sonra geri kalan suyu sıcak olarak ilave edip tuzunu ekleyip kapağını kapayın. Suyunu çekince demlenmesi için ocağın altını kısın. Bu arada şehriyenin diriliğini kontrol edin, gerekirse çok az sıcak su ilave edin. Demlenmesi tamamlanınca yapışmaması için harmanlayarak karıştırın. Yapışmaması için servis yapılana kadar arada karıştırın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder