28 Eylül 2012 Cuma

Mayalı Çiğ Börek







Malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı su
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme
250 gr kıyma
1 tutam maydanoz
1 kuru soğan
1 kahve fincanı su
karabiber, tuz

Yapılışı: Maya ılık suda şekerle eritilir. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğrulur. Mayalanması için üzeri kapalı yarım saat dinlendirilir. Soğan rendelenir, maydanoz ince doğranır. Kıyma, karabiber, tuz bir kahve fincanı su ile karıştırılır. 
   Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, tabak büyüklüğünde açılır. iç malzeme koyulup kapatılır. Kızarırken açılmaması için kenarlara bastırılır. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Havlu kağıda alınıp fazla yağı süzülür. Sıcak sıcak afiyetle yenir.Şimdiden kolay gelsin diyorum. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder