22 Eylül 2012 Cumartesi

Meyveli Şarlot



Malzemeler

1 paket çilekli rulo kek
2 tane muz
1 kase taze üzüm
1 paket petibör bisküvi
1 paket kakaolu kremşanti
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı nescafe
1 su bardağı iri çekilmiş fındık

Yapılışı: Rulo kek 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Derin bir salata kasesi streç filmle kaplanır. Ortasından başlanarak rulo kekler sıralanır. Derin bir çırpma kabına süt, nescafe, kremşanti ilave edilip iyice çırpılır. Bisküviler gelişi güzel kırılır çok fazla ufalanmadan hazırlanan kremşantiye eklenir. muz dilimlenir üzüm ve kırık fındıklarda ilave edilip iyice karıştırılır. Bu karışım kekle kaplanmış kalıbın içine dökülüp hafif bastırılarak düzeltilir. Streçle yüzeyi tamamen kapatılıp derin dondurucuya kaldırılır ve 24 saat dinlendirilir. Daha kolay dilimlenmesi için, servis yapmadan  on dakika önce dolaptan çıkarılır.(Mevsime göre dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder