22 Eylül 2012 Cumartesi
Mini Sandviç Ekmek
Malzemeler
Hamuru için:
6 su bardağı un
2 yumurta, birinin sarısı üzerine sürülecek
2 su bardağı süt
100 gr tereyağı veya margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
1 paket maya
2 çay kaşığı tuz
Sandviç malzemesi:
Krem peynir
Kaşar peyniri
Salam
Yapılışı: önce mayayı biraz ılık süt ve şeker yardımıyla karıştırarak eritin. Bir kaba koyduğunuz unun ortasını açın ve sırasıyla tuz, sıvıyağ, tereyağı, yumurta ve sulandırılmış mayayı ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamına göre suyu ilave edip yoğurun. Hamuru, tezgahın üzerine alarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayın ve eşit miktarda kopardığınız hamurları yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Tepsinin üzerini streç ile kaplayarak mayalandırmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Soğuyunca arasına krem peynir sürüp, ince birer dilim salam ve kaşar koyup servis yapın. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder