19 Eylül 2012 Çarşamba

Sirkeli Közlenmiş Yağ Biber




Malzemeler
5 kilo yağ biber
3 su bardağı su
1 su bardağı sirke
yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
4 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: Kış hazırlıklarım tüm hızıyla devam ediyor. Bugün bizim çok severek yediğimiz bir lezzeti paylaşacağım sizlerle. Biraz zahmetli ama miktarı azaltarak yapabilirsiniz. Gelelim tarifimize:
            Yıkanmış ve suları süzülmüş biberler fırının ızgara teli üzerinde en yüksek ısıda közlenir. Közlenmiş biberler bir poşete alınıp ağzı bağlanıp soğuyana kadar bekletilir. Soğuyan biberler kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanır. Bir tencereye su, sirke, sıvı yağ eklenir kaynatılır. Kaynayınca şeker ve tuz eklenir. Hazırlanan biberler yaklaşık 8 tane(bir kavanozu dolduracak kadar) kaynayan sosa ilave edilip bir iki taşım kaynatılır. Steril haldeki kavanozlara maşa ile alınarak dik bir şekilde yerleştirilir. Bir iki kaşık sostan ilave edilip, kavanozun ağzı kuru bezle silinip, sıkıca kapatılır. Ters çevrilip, üzeri örtülüp, soğuyana kadar bekletilir. Kışın yemek üzere dolaptaki yerini alır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder