4 Ekim 2012 Perşembe

Cantık (Bursa)



Malzemeler:
10 su bardağı un
1 litre su
1 paket kuru veya yaş maya
2 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker.

İç malzemesi
4oo gr. kıyma
6 büyük domates
2 kuru soğan
5 sivri biber
tuz, karabiber

Yapılışı: Bir su bardağı ılık suda şeker ve maya karıştırılıp kabarması beklenir. Un derin bir yoğurma kabına alınır ve üzerine tuz serpilir. Ortası havuz şeklinde açılıp maya dökülür. Elimizi yakmayacak derecede ısıttığımız su ile ekmek hamuru kıvamında yoğurulur.( Hamur kulak memesinden çok daha yumuşak olacak. Bunun için yaklaşık on dk. yoğurmak gerekir) Mayalanması için üzeri sıkıca kapatılıp sarılır ve sıcak bir yerde bir saat bekletilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır.( Mutfak robotunuz varsa  soğanı, biberi , domatesi robotta çekin.) Kıyma,  tuz, karabiber ve sebzelerle  yoğrulur. Mayalanan hamur bezelere ayrılır, kurumaması için üzeri örtülür. Hamur tahtasının üzerinde çok az unlayarak elle açılır.  Kıymalı iç hamura yayılır, karşılıklı uçlardan resimdeki gibi  birleştirilir. Fırın tepsisine dizilir, yarım saat bekletilir. 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkan cantıkların üzerine yağ sürülür sıcak servis yapılır.(Dilediğiniz yağ sürebilirsiniz, ben sıvıyağ sürüyorum) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder