4 Ekim 2012 Perşembe
İzmir Köfte (kızartmadan)
Malzemeler:
köftesi için:
750 gr köftelik kıyma
1 büyük soğan
1 yumurta
4-5 dilim bayat ekmek
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, kimyon
Patates ve salçalı sosu için:
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1 kuru soğan
3 büyük patates
sıvıyağ, tuz
Yapılışı: Soğanı rendeleyip,bayat ekmekleri ıslatıp suyunu iyice sıkın. Diğer köfte malzemelerimizi de karıştırıp güzelce yoğurun ve resimdeki gibi sekil verin. İzmir köfte kızartılarak yapılır ama ben çok yağlı oluyor diye su yöntemi kullanıyorum. Patatesleri yıkayıp, soyalım ve resimdeki gibi keselim. Bir tencereye önce az sıvıyağ ile kuru soğanı yemeklik doğrayıp soteleyin, bir çorba kaşığı un ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı salça ekleyip patatesleri ilave edip, yüzüne çıkana kadar su ekleyip pişirin. Bu arada köfteleri fırın tepsisine dizin 220 derecede kızartın. Pişen patatesleri kızaran köftelerin üzerine dökün. Dilimlenmiş domates ve biber dilimleriyle süsleyin. Fırının derecesini 180 dereceye düşürüp yaklaşık yirmi dakika daha domates, biber kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder