10 Ekim 2012 Çarşamba
VEZİR PARMAĞI
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
yapılışı:
Tatlının şerbeti için şeker ve su 20 dakika kaynatılarak ılınmaya bırakılır.
Diğer yandan hamurunun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur.
Parmak şekli verilen hamurlar bir tepsiye dizilir.
180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Şerbetimiz ılık olarak tepsiye dökülür.
30 dakika kadar tatlılarımızın şerbeti çekmesi beklenir.
Tatlılarımız fıstık veya ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder