4 Kasım 2012 Pazar

ANNE KURABİYESİ



Malzemeler:
2 yumurta(yumurtalardan birisinin sarısı ayrılacak,üzerine sürmek için)
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı yoğurt
Yeteri kadar un

Yapılışı:
Yumurta,şeker,yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş margarin,karbonat elle çok az karıştırılır. Kabartma tozu ve un eklenir. Fazla karıştırmadan kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamurlara şekil verilir. Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Pişirme süresinin son 10 dakikasında sıcaklık düşürülebilir. Afiyet olsun:)
NOT:En önemli nokta fazla yoğurmamak. Fazla yoğurursanız kurabiyenizin içi sıkı ve hamur kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder