5 Kasım 2012 Pazartesi
ETLİ LAHANA SARMASI
Malzemeler:
1 tane sarmalık beyaz lahana
250 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı dolmalık pirinç
1 su bardağı bulgur
1 büyük kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kuru nane
Yapılışı: Öncelikle lahana yaprakları yırtılmadan kaynar suda haşlanır. Diğer tarafta kuru soğan ince ince doğranır, pirinç, bulgur yıkanır ve bütün malzemeler bir kapta yoğrulur.
Haşlanan lahana yapraklarından şeritler hazırlanır. Hazırladığımız içten küçük bir parça alıp kenarına koyulur ve lahana yaprağı üçgen şeklinde katlanır. Sürekli köşelerini üçgen katlayarak muska böreği gibi sarılır. Tencereye dizip üzerine çıkmayacak kadar sıcak su eklenip kısık ateşte pişirilir. Dolmaların pişerken açılmaması için üzerine bir kapak kapamayı unutmayın. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder