5 Kasım 2012 Pazartesi

ETLİ LAHANA SARMASI


Malzemeler:
 1 tane sarmalık beyaz lahana
 250 gr orta yağlı kıyma
 1 su bardağı dolmalık pirinç
 1 su bardağı bulgur
 1 büyük kuru soğan
 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı domates salçası
 Tuz, karabiber, kuru nane

Yapılışı: Öncelikle lahana yaprakları yırtılmadan  kaynar suda haşlanır.  Diğer tarafta kuru soğan ince ince doğranır, pirinç, bulgur yıkanır ve bütün malzemeler bir kapta yoğrulur.
Haşlanan lahana yapraklarından şeritler hazırlanır. Hazırladığımız içten küçük bir parça alıp kenarına koyulur ve lahana yaprağı üçgen şeklinde katlanır. Sürekli köşelerini üçgen katlayarak muska böreği gibi sarılır. Tencereye dizip üzerine çıkmayacak kadar sıcak su eklenip kısık ateşte pişirilir. Dolmaların pişerken açılmaması için üzerine bir kapak kapamayı unutmayın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder