6 Kasım 2012 Salı

TAVUKLU MAKLUBE




Malzemeler
5 adet kemer patlıcan
500 gr kalça kuşbaşı tavuk
1 soğan
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
tuz, şeker, kimyon, karabiber
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Patlıcanlar pijama şeklinde soyulup, uzunlamasına şeritler halinde yaprak yaprak doğranır.
Doğranan patlıcanlar, içine 1 tatlı kaşığı tuz dökülmüş yağın içinde kızartılır. (yağın sıçramaması için tuz konur) Havlu kağıt serilmiş tabağa çıkarılıp fazla yağı süzdürülür. Bir tencerede derilerinden ayrılmış ve yıkanmış tavuk parçaları orta ocak ateşinde suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.
Suyunu çeken tavuklara küçük boy ufak ufak doğranmış soğanlar ile 100 gram tereyağı eklenir ve beş dakika daha karıştırılarak iyice suyunu çekene kadar pişirilir. Diğer yandan 2 bardak pirincin beyaz suyu çıkana kadar yıkanır. Tencerenin kenarlarına dizi halinde yaprak patlıcanlar sarkarak sıralanır ve tavuklar üzerine dizilir.
Süzülen pirinçler de tencereye eklenerek içerisine 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Tencerenin kenarlarından sarkan yaprak şeklindeki kızarmış patlıcanlar yufka kapatır gibi tencerenin içerisindeki iç harcı kapatacak şekilde tencerenin içine doğru kapatılır. Sıcak tavuk suyu tencereye ilave edilip önce harlı sonra kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder