12 Kasım 2012 Pazartesi
FIRINDA KIYMALI KARNIBAHAR
MALZEMELER
Bir küçük boy karnıbahar
250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz
YAPILIŞI: Karnıbahar dip kısımlarından kesilerek çiçeklerine ayrılır ve yıkanır.
Diğer tarafta yemeklik doğranan soğanlar kavrulur ve kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Salça eklenerek biraz daha kavrulur. İstenirse bir adet havuç doğranarak eklenip sotelenir. Tuzu ve karabiberi konur.
Karnıbahar ısıya dayanıklı bir fırın kabına alınır. Kıymalı karışım üzerine gezdirilir. Kaptaki malzemenin yarısına gelecek şekilde sıcak su eklenerek üzeri folyo ile kapatılır.Isıtılmış fırında 15-20 dk pişirilir. Karnıbahar çabuk pişen bir sebze olduğu için ara ara kontrol edilir. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder