11 Kasım 2012 Pazar

MANTARLI TALAŞ BÖREĞİ




malzemeler:

15 adet milföy hamuru
400 gr mantar
4 sivri biber
2 kırmızı biber
2 domates
1 tutam  kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı
çörek otu, susam

Yapılışı:Mantarları limonlu suyla yıkayıp ince dilimleyin. Tencereyi ocağa koyun harlı ateşte az sıvı yağ ile soteleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin. Biberleri ince doğrayıp beş dakika daha kavurun. En son domates ve baharatları ekleyip suyunu çektirip ocaktan alın. Soğuyana kadar bekleyin.
Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin. (Mantarlar soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır.) hamurların ortasına bir yemek kaşığı mantarlı harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder